Daglicht lampen

Het kleurenspectrum van onze Full Spectrum daglicht vol spectrum fluorescente buizen is zoveel mogelijk gebaseerd op dat van natuurlijk zonlicht, met een kleurtemperatuur als dat van de middagzon op onze breedtegraad in de zomer, onder een wolkeloze hemel (5,800° Kelvin) en met uitstekende kleuropbrengst: een kleurweergave index, ofwel "Color Rendering Index" (CRI) van 96. 

Spectrum van standaard TL verlichtingParijs, 12 uur
Full Spectrum lichtadvies daglichtlamp

Bovenstaande grafieken laten duidelijk het verschil zien tussen gewoon kunstlicht , het zonlicht en de vol spectrum daglicht lampen.
Bij het spectrum van de vol spectrum daglicht lampen is ultra violet, oftewel uv - A, en uv B aanwezig maar het schadelijke uv C weggelaten.

Hieronder een tweetal ervaringen van onze klanten met de vol spectrum daglicht lampen:

''Na het ophangen van de vol spectrum lampen had ik tot mijn stomme verbazing al na ± 10 minuten geen last meer van mijn ogen. Normaal gesproken had ik gedurende de werktijd altijd last vanwege de schittering / vibratie die mijn normale TL-lampen afgeven en daardoor vaak hoofdpijn”

 Arbo en preventiemedewerkster bij een Thuiszorg organisatie. 

“Mijn beeldscherm is prettiger, rustiger om naar te kijken. Ik ben nu klachten vrij. Klachten zoals lusteloosheid en passiviteit, gevoelige ogen, niet meer helder kunnen denken en murw geslagen voelen.
Dat ik ooit genoegen heb genomen met minder, dat is ongelofelijk.” 

Maatschappelijk werker bij een Thuiszorg organisatie.

Lees de volledige verslagen hier.

Het kleurenspectrum van onze vol spectrum daglicht fluorescente buizen is zoveel mogelijk gebaseerd op dat van natuurlijk zonlicht, met een kleurtemperatuur als dat van de middagzon op onze breedtegraad in de zomer, onder een wolkeloze hemel (5,800° Kelvin) en met uitstekende kleuropbrengst: een kleurweergave index, ofwel "Color Rendering Index" (CRI) van 96.

Het hoge niveau van kleurenweergave en contrast maakt het gemakkelijker te zien en te lezen,
en dit kan een ontspannen en verzachtend effect op de ogen hebben. 

Het volledige spectrum van de zon kan een positieve invloed op stemming, kwaliteit van slaap en algemeen welzijn van mensen en dieren hebben.

Mensen hebben altijd in de openlucht gewerkt en geleefd en waren zo voortdurend aan natuurlijk zonlicht blootgesteld.

Tot in het midden van de 19de eeuw begon de mens steeds vaker achter muren en vensters te leven.
Deze filteren echter het uv uit het licht dat zo belangrijk is voor onze gezondheid.
Bovendien is kunstmatig licht beduidend anders dan natuurlijk zonlicht.

 

Prof. dr. Fritz Hollwich, directeur van het Universitaire Oog Ziekenhuis in Münster, ontdekte dat slechts ongeveer 25% van het licht dat door onze ogen wordt geabsorbeerd voor visie wordt gebruikt, dat langs het deel van de optische zenuw gaat die visie behandelt. De resterende 75% gaat in de hersenen, de hypothalamus - het "main control centrum" van het lichaam - via het deel van de optische zenuw die met energie omgaat. Deze controleert onze zenuwen en endocriene systemen, die ook o.a. het geheel van ons ingeboren hormoonsysteem beïnvloedt.
Tegelijkertijd is de hypothalamus de oorzaak van het controleren van vele functies, die typisch gebrekkig blijken te zijn bij mensen die aan depressie lijden.

Geef uzelf en uw medewerkers een zonnige werkplek met de vol spectrum Daglicht lampen van Full Spectrum Lichtadvies!