Kantoorverlichting

Omdat de kwaliteit van licht door u en uw medewerkers op kantoor als belangrijk wordt ervaren, is er voor deze werkomgeving een passende Full Spectrum daglicht oplossing ontwikkeld.

Licht is essentiële voeding die de levende processen van planten en dieren (en dus ook mensen) regelt.


Net als lucht, water en voedsel is licht voor ons leven noodzakelijk.

Recente onderzoeken hebben de invloed van het kleurenspectrum van de zon aangetoond op het functioneren van ons lichaam en onze geestesgesteldheid. Het licht helpt om vitale processen te ondersteunen. Het natuurlijk licht is gunstig voor ons welzijn.

 Experimenten tonen de gezondheidseffecten van Full Spectrum (met UV-A en UV-B) aan.

 Een kantoor dat verlicht is met Full Spectrum verlichting geeft niet alleen rustig licht voor de ogen maar geeft tevens een weldadig gevoel. Onze Full Spectrum lampen worden reeds door onze klanten ingezet voor vele doeleinden. 

Hieronder ziet u het verschil tussen onze Full Spectrum daglichtlamp (eerste afbeelding) en een gewone TL lamp.

daglichtlamp

tllamp

Flikkerende TL buizen 

Een veel voorkomend probleem dat medewerkers ervaren is het constante flikkeren van de TL buizen. Dit ontstaat daar waar nog de conventionele gewone T8 armaturen gebruikt worden die met een te lage frequentie werken.

Norm voor werkplekverlichting op kantoor 

Voor kantoorverlichting is de norm werkplekverlichting vaak onderbelicht in de preventie van ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden
maar van vitaal belang voor de gezondheid en veiligheid van medewerkers.
De NEN norm NEN-EN 12464-1 voor werkplekverlichting, minimaal 500 Lux word meestal niet gehaald. Tevens is de kwaliteit niet voldoende om deze norm te halen.

De oplossing voor kantoorverlichting

De T5 lamp met hoog frequent voorschakelapparaat. Door verschil in lengte, lamp fitting en de oude aanwezige electronica kan deze echter niet direct in uw oude armatuur gezet worden. 

Zonder uw oude armatuur te hoeven vervangen kunt u nu gebruik maken van de energiebesparende T5 technology. De Save T5 Tronic schakelt de oude electronica uit en stuurt de nieuwe T5 buis aan.

 Energie besparen

 Met adapter bespaart u tot 81% op de energie kosten van uw verlichting.

 Daarnaast hoeft u minder vaak uw buizen te vervangen omdat de T5 buis 3 X langer meegaat dan de T8.