T.a.v. dhr. De Lange  (eigenaar van Neosave Benelux)

Mijn ervaringen met volspectrum daglicht lampen: 

Ik heb altijd al het idee gehad dat ik ik in TL-verlichte ruimtes energie verloor. TL-verlichting vond ik altijd scherp aan de ogen en ook van flikkeren van het licht had ik last. Als het maar enigszins kon dan deed ik de lichten uit of ik deed ze niet aan. Wat ik ook altijd verschrikkelijk heb gevonden, is dat ik onder TL-verlichting het gevoel heb in een legbatterij te werken. Dit effect werd nog eens versterkt als ik naderhand naar buiten ging. Alsof ik in een andere wereld gewerkt had. Altijd het idee gehad dat ik mij aanstelde. Zo wordt er ook door de omgeving op gereageerd. Omdat er miljoenen mensen, schijnbaar zonder problemen onder TL-verlichting werken, twijfelde ik aan mijzelf. Door een bewustwordingsproces dat zich in mij voltrok, ben ik mij steeds meer gaan realiseren dat het er ook niet toe doet wat anderen ervaren, maar dat het er om gaat wat ik ervaar en vermoed. Toen ik de voordelen en de wetenschappelijke onderzoeken m.b.t. de volspectrum daglicht lampen las en mij ook wat meer verdiepte in TL-verlichting, raakte ik overtuigd van het feit dat ik wel degelijk een punt had. Altijd fijn als het ook wetenschappelijk bewezen wordt. Toen was het nog een drempel om hierover naar anderen toe, cq mijn werkgever en collega's, voor uit te komen. Gelukkig waren er direct andere collegae die ook last van de TL-verlichting bleken te hebben. Zo stonden twee collega's al op het punt een zonnebril te kopen. Zij gingen dan ook altijd met hoofdpijn naar huis.

ik werk nu sinds een aantal weken met volspectrum daglicht lampen (tl-buizen). ik zet de lichten nu met plezier aan, wetend dat ik geen last meer heb van het licht. Het is een rare gewaarwording, dit volspectrum daglicht, omdat er geen zichtbare overgang meer is van binnen en buiten. Het is prettig niet meer het gevoel te hebben in een legbatterij te werken. Mijn computerbeeldscherm is prettiger/rustiger om naar te kijken. Ik ben nu klachtenvrij. Ik voel mij nu zoals je je moet voelen na een dag werken. Moe maar voldaan, en zonder allerlei vage klachten. Klachten zoals lusteloosheid en passiviteit, gevoelige ogen, niet meer helder kunnen denken en murw geslagen voelen. Ik ben na een dag werken nu nog vol concentratie en heb nog een helder hoofd. Dat ik ooit genoegen heb genomen met minder, dat is ongelofelijk. Ik ben alleen nog maar banger geworden van de confentionele TL-verlichting. ik zou hierbij dan ook iedereen aanraden over te gaan op de volspectrum daglicht lampen.

Dit artikel mag door Neosave gebruikt worden om mijn ervaringen met de volspectrum daglicht lampen van Neosave onder de aandacht van het publiek te brengen, omdat ik iedereen deze lampen gun.

Mijn ervaring heb ik naar eer en geweten beschreven.

Met vriendelijke en verlichte groeten,

 

Wim Weerdenburg

Maatschappelijk werker Careyn Goeroe Qverflakkee

 

Lees het origineel hier