Klantervaring Preventiemedewerker

Ervaring van een Arbo en preventiemedewerkster van een thuiszorg instelling:

Eerste dag:

Na het ophangen van fullspectrumlampen had ik, tot mijn stomme verbazing, al na ± 10 minuten geen last meer van mijn ogen. Normaal gesproken had ik gedurende de werktijd altijd last van mijn ogen vanwege de schittering / vibratie die de normale TL-lampen afgeven, daardoor vaak hoofdpijn. Werkte al 12 jaar op deze werkplek met gewone TL lampen, met oogpijn. Vaak gecheckt bij opticiën, geen verandering van sterkte. Dacht namelijk eerst dat het aan de brilsterkte lag. 

Tweede t/m zesde dag:

Oogpijn bleef weg. Wel een raar, drukkend gevoel boven op het hoofd, maar niet echt hoofdpijn. Rond de zesde dag was ook dit gevoel verdwenen.

Tot op heden:

Gevoel van rust, aangenaam licht, alles "kleurt" normaler. Beeldscherm oogt rustiger. Algeheel positief gevoel van meer energie. En op het moment dat ik in andere ruimtes moet verblijven, zoals de vergaderruimte, waar nog oude TL hangt, komen oude kwalen weer terug, zoals de oogpijn. Dus mijn eerste conclusie voor nu is lekker laten hangen, zeker in deze donkere maanden. Ben benieuwd hoe het is na een half jaar en of er nog opmerkelijkheden bijkomen.

Lees het origineel hier