Full Spectrum licht

Bepalend voor de kwaliteit van licht is het volledige scala en de breedte van het licht spectrum, weergegeven in CRI (colour rendering index), en de kleurtemperatuur.
Het natuurlijk vol spectrum daglicht omvat een bandbreedte van 280 tot 780 nanometer, waaronder ook de onzichtbare uv en infrarood vallen.

Van T8 naar T5

Full Spectrum Lichtadvies heeft ervoor gekozen om alleen Osram elektronische voorschakel apparaten (Osram evsa) te gebruiken in de nieuwe T8 naar T5 adapters. 
Afhankelijk van de huidige armatuur leveren we betrouwbare converters zoals de Saveway.
Deze T8 naar T5 adapter heeft als hart een professionele

Daglicht lampen

Het kleurenspectrum van onze Full Spectrum daglicht vol spectrum fluorescente buizen is zoveel mogelijk gebaseerd op dat van natuurlijk zonlicht, met een kleurtemperatuur als dat van de middagzon op onze breedtegraad in de zomer, onder een wolkeloze hemel (5,800° Kelvin) en met uitstekende kleuropbrengst: een kleurweergave index, ofwel "Color Rendering Index" (CRI) van 96.

UV-licht en gezondheid

Mensen hebben altijd geleefd en gewerkt in de buitenlucht en waren zo blootgesteld aan de zon.  Tot de 19e eeuw, waarin men meer en meer achter muren en ramen kwam te zitten.

Ramen filteren UV-licht, het zonlicht. En in plaats van in de zon verblijven we steeds vaker in kunstlicht.

Kantoorverlichting

Omdat de kwaliteit van licht door u en uw medewerkers op kantoor als belangrijk wordt ervaren, is er voor deze werkomgeving een passende Full Spectrum daglicht oplossing ontwikkeld.

Licht is essentiële voeding die de levende processen van planten en dieren (en dus ook mensen) regelt.

Toepasbaarheid

Nagebootst daglicht werd voor het eerst toegepast bij de Amerikaanse marine in onderzeeërs en door NASA in de ruimtevaart.  Om toch een dag- en nachtritme in tact te houden, werd getracht een zo natuurlijk mogelijke daglicht situatie te creëren, door middel van Full Spectrum. Het gevolg was dat mensen alerter werden en minder